Injagning

Stimulera bra sök mm om injagning:

http://bromskogenskennel.se/?page_id=533

"Gå lagom fort fram vid träning av utsök beroende på hundindivid"

"För att få ett stort utsök kan man spårträna utan lina"

"Att behålla hunden i såten kan tränas in genom att man går i en ring runt såten med unghunden innan man släpper den för jaktträning"

Allm sida om Wachtel:

http://www.jaktojagare.se/se/article_print.php?id=266325

"Tillbringa mycket tid i skogen så att hunden blir skogsvan. Släpp hunden och låt den utforska marken själv. Undvik att kalla in för ofta, då finns risken att söket blir för trångt"

"Vänta med att skjuta de första gångerna hunden driver. Skjuter man direkt efter upptag lär sig hunden lägga av. I stora skogar som våra får drevet gärna vara uppåt 15-20 minuter."

"Börja inte jaga med hunden förrän den är mentalt och fysiskt mogen för det, efter cirka ett års ålder. En omogen hund som springer på något otäckt i skogen kan bli avskräckt för lång tid framåt. Och träna mycket vardagslydnad! Det tar inte bort jaktlusten utan gör hunden till en trevligare jaktkamrat."

Diskussionforum om injagning:

http://www.jaktsidan.se/ipb/topic/23746-wachtel-injagning/

http://forum.wachtelhundklubben.org/article11.htm

"Det jag tycker du ska börja med är att se hur mycket jakt det är i hunden. Är den osäker i skogen eller tar den för sig? Långa eller korta drev? Alla hundar är olika, därför måste vi anpassa injagningen efter hunden. En för självständig hund behöver mer lydnadsträning och en försiktig behöver mer "stöttning"."

"Söket tränar du bäst på en stubbe med en god bok. Dock tycker jag hunden bör jagat någon gång så den vet vad den ska söka efter. Blir annars inte så mycket värt mest lek och pinn tuggande. Jag brukar sätta mig ca 200 meter ifrån en tätning jag tror håller vilt så den får en belönig när den avlägsnar sig från mig."

"Gps pejl är suverän vid injagning. du vet när hunden slutat driva och är på väg tillbaka. Du kan då ge inkallnings signal och förstärka den mkt lättare då än när hunden är på väg ifrån dig. Det är också mycket lättare att stå kvar där ni sist möttes när du vet var hunden är och vad den gör."

"För mycket spårträning och kadaver disiplin på valpen innan den fått börjat jaga skapar i flera fall en trångsökt hund då wachten är ganska förarvek. "

"Tidig jakt och mycket jakt! Är min melodi. Jag vill ha mycket jakt med ett frimodigt sök jag ger för den skull inte avkall på lydnaden men den får komma efterhand"

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)